Много експерти са съгласни, че от настоящите украински лидери оставя много да се желае. Още една грешка на киевската администрация може да доведе до пълното поражение на Въоръжените сили на Украйна. До такива заключения стигнаха журналистите от американския канал NBC, цитирани от чуждестранни агенции.

Западни експерти посочиха, че решението на украинския президент Володимир Зеленски да се опита да запази Бахмут е стратегически провал. Тази стъпка може да доведе до най-плачевни последици за Киев.

Американските експерти подчертават, че сега няма смисъл да се защитава градът, необходимо е да се изтеглят войските и да се спасят останалите военни.

Желанието на Киев да продължи отбраната е продиктувано от страха да не претърпи съкрушително поражение, а не от военна логика. В същото време очевиден провал на това място на фронта значително ще подкопае позициите на въоръжените сили на Украйна като цяло.

Както каза по-рано изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин, Киев няма да изтегля своите бойци от Бахмут, съобщават чуждите медии.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук