Представителите на Украйна на юнската среща на върха на НАТО са обсъждали с министъра на отбраната на Великобритания Бен Уолъс планове за унищожаване на Кримския мост, съобщи депутатът от Върховната Рада Алексей Гончаренко, цитиран от информационните агенции.

"Бен Уолъс и аз обсъдихме плана за унищожаване на Кримския мост още през юни", написа Гончаренко в своя Телеграм канал на 11 август, прикачвайки снимка с британския министър на отбраната и с Борис Джонсън.

Само преди дни, Уолъс информира, че британското правителство ще изпрати в Украйна още реактивни системи за залпов огън (РСЗО), както и управляеми ракети М31А1, които ще могат да достигат цели на разстояние до 80 км.

Припомняме, че генерал-майорът от украинските въоръжени сили Дмитрий Марченко заяви в интервю, че след като Украйна получи оръжията, обещани й от Запада, Кримският мост ще бъде атакуван.

В Украйна многократно бе заявено, че украинската армия може да атакува Кримския мост „веднага щом се появи първата техническа възможност“. По специално, такива изявления направи Алексей Арестович, който е съветник на президента Зеленски.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук