Докато Сингапур затяга сигурността за предстоящата среща между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп идната седмица, двама имитатори Ким и Тръмп предизвикаха почти толкова шум, колкото и двамата световни лидери, предаде ДПА.

Имитаторът на Ким, Хауърд Екс, и този на Тръмп, който се казва Денис Алън, се усмихваха и помахваха, вървейки хванати за ръка в центъра на Сингапур, събирайки тълпи от зяпачи.

Двамата си правеха селфита с минувачи и отговаряха на въпроси на репортери.

Копието на Тръмп – Алън, който е от Чикаго, беше в тъмен костюм с червена вратовръзка, носеше характерната за президента прическа, както и червена шапка с надпис „Да направим Америка отново велика”.Актьорът с австралийско-китайски произход Хауърд Екс приличаше удивително на севернокорейски лидер с гладко сресана назад коса, очила с черни рамки и плътен костюм с яка тип „Мао”, информира bTV.

По-рано днес двойникът на Ким беше задържан и разпитан от имиграционните власти на влизане в Сингапур, но след това беше инструктиран да избягва някои райони в този „деликатен период” и беше освободен.

„Бих искал да кажа на Ким Чен-ун да използва тази историческа среща, за да помогне светът да стане по-безопасен за всички страни и хора”, каза имитаторът на Тръмп пред ДПА.

Хауърд Екс отбеляза шеговито, че ще използва всички спечелени от това пътуване пари да нахрани Северна Корея и себе си.


Срещата на върха вдъхнови изобретателни собственици на барове и ресторанти в Сингапур и в последните дни се появиха коктейли като „Ким”, „Тръмп” и „Броманс”, и ястия като такосите „Ел Трумпо” и „Човек ракета”, отбелязва Франс прес.

Някои заведения заложиха на своя версия на класическите американски бургери, каквито американският президент много обича. Други добавиха към традиционния кълцан стек типичното за Корейския полуостров и вездесъщо там ястие „кимчи”, което се прави от ферментирали зеленчуци и най-вече зеле.