Семейна двойка купи имение в австралийския град Голд Коуст за 375 хиляди лири (почти 500 хиляди долара). Семейството обаче не беше предупредено, че в къщата живеят термити, които впоследствие изядоха цялата сграда, пише Daily Star.

Шон и Сара Сарсън закупиха имота в края на 2019 г. Строителният инспектор ги увери, че сградата е в пълен ред. Въпреки това, малко след като двойката се настани в къщата, насекомите започнаха да изпълзяват от банята. Според нея това приличало на филм на ужасите.

„Освен това имаме малки деца, те са по на две и три години и тепърва научават за това ... По принцип е опасно да си тук, има дупки в носещите дървени греди“, каза жената.

Двойката се обърна за помощ към друг строителен инспектор - Даниел Голин, който каза на двойката, че насекомите в дома им са едно от най-страшните неща, които е виждал. Според Голин единственият начин да се реши проблемът е да се събори имението и да се възстанови от нулата.

Сара каза още, че с нея се е свързал мъж, който също е искал да купи къщата им, но след това е открил термитите и е променил мнението си. Мъжът посочил насекомите на брокера, но той казал, че не е длъжен да информира потенциалните купувачи за проблеми с имота. В момента съпрузите се опитват да постигнат справедливост и да държат продавача отговорен.

Превод: БЛИЦ