Истински бум регистрират в Италия частните детективски агенции, съобщи вестник „Кориере дела сера“.
Най-голям принос за увеличеното търсене на услугите им имат все по-често изневеряващите съпруги и съпрузи. Особено много работа агенциите имат през лятото. Именно тогава многобройни съпрузи бизнесмени отказват да заминат със семействата си във ваканция „тъй като са претрупани със задачи“. Само през 2008 г. броят на частните детективи в Милано се увеличи с 12 на сто. Нужда да шпионират обаче изпитват не само съмняващи се в съпружеската вярност мъже и жени.

Все повече се увеличава и броят на родителите, които наемат детективи, за да следят къде ходят децата им, с кого се срещат и дали се дрогират.

Многобройни фирми пък наемат детективи, за да шпионират служителите си в къщи, в случаите, когато си вземат болнични.

Много бъдещи булки също наемат детективи, за да съберат полезна информация за бъдещите си съпрузи, твърдят пред вестника частни детективи.

Тарифата на един частен детектив варира между 30 и 70 евро на час плюс разноските по придвижването му и престоя му в други градове.

Към това се прибавят и средствата за наемането на кола под наем, която задължително се сменя всеки ден. За радиопредавател, скрит в лампата на дадено помещение, се плащат 500 евро, а за една малка видеокамера - 260 евро. /ПронтоСофия