Сергей Жирнов, бивш служител на КГБ на СССР и Службата за външно разузнаване на Руската федерация, каза, че руският диктатор Владимир Путин има много бункери. Не всички обаче са подходящи за дългосрочен живот.

Жирнов потвърди, че по време на управлението на Сталин под Кремъл е имало бункер. Освен това по негово време е построена линия на метрото, по която той може спокойно да напусне Кремъл по всяко време, пише УНИАН.

Според бившия служител на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, вторият бункер се нарича Раменки-43. Също така се намира в Москва.

"Освен това всички специални служби имат бункери, КГБ също има няколко съоръжения, Генералният щаб има няколко съоръжения. Всъщност специалните служби имат много бункери", добави той.

Освен това Жирнов отбеляза, че в Ново-Огарьово е бил изкопан бункер за Путин.

"Той със сигурност има бункери навсякъде, където има резиденции. Друг е въпросът колко са дълбоки и колко са оборудвани, за да осигурят автономен живот за дълго време. Няма толкова много такива бункери", обясни той.

Какво се знае за бункерите на Путин

Бившият депутат от Държавната дума Генадий Гудков заяви, че Русия е пълна с бункери в случай на ядрена война. Самият Путин има повече от един бункер. Гудков потвърди, че Путин се крие в бункер, който наподобява "цели подземни градове".

В началото на декември 2022 г. в медиите се появи информация, че руският президент Владимир Путин разполага с обширна мрежа от секретни бункери, разположени от Москва до Урал, и продължава да строи подземни убежища в страната. Освен това Путин има официална и неофициална мрежа от бункери.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук