Този път не приемам извинения! Това заявил принц Чарлз, когато поканил по телефона Симеон Сакскобургготски на тържествата по случай 60-я си рожден ден. Това било заради няколко предишни отсъствия на братовчеда от важни събития във Великобритания поради негови партийни ангажименти в България.
Покривки с българска шевица за рожденика и копринени шалове с ръчно везмо за Камила са занесли в Бъкингамския дворец Симеон и съпругата му доня Маргарита, разказа пред "24 часа"  прессекретарят на царя Цветелина Узунова. Семейството традиционно подарява в чужбина предмети, символизиращи българските културни традиции и обичаи. Основният дар обаче е голяма икона със Свети Георги в центъра и малки библейски сцени отстрани от художника Станимир Желев.
400 знатни гости от политическия и културния елит на Европа се събраха на тържеството в Бъкингамския дворец в четвъртък вечер, давано от кралица Елизабет Втора. До принц Чарлз бяха съппругата му Камила, синовете му Уилям и Хари, както и баща му - Единбургският херцог Филип. /БЛИЦ