Според сигнали чудовището Неси е била видяно край бреговете на Северна Каролина, на около 6 500 километра от предполагаемия му дом в шотландското езеро Лох Нес, съобщава британския “Експрес”, пише bg-voice.com.

Жители от щата са забелязали змиевидно морско същество по източното крайбрежие на САЩ. Наблюдението разпали дебата относно голямата прилика на това животно с шотландското езерно чудовище.

Наблюдателите са видели първо главата и шията на съществото, преди тялото му да изплува,  а после да се гмурне в океанските вълни. Някои свидетели, невярващи на очите си, посочиха приликата на съществото с Неси.

В социалните мрежи бе пуснат видеоматериал от наблюдението на чудовището и той бързо стана “вайръл”, като породи много предположения какво може да е това животно. Някои предположиха, че може за става дума за алигатор или малък кит, но други бързо ги контрираха, че “няма начин това да е някое от споменатите животни”.

Имаше и ехидни коментари:

“Категорично е Лохнеското чудовище. Видях две от тях в същия ден, в който видях и Бигфут, разхождащ черна пантера на каишка.”

Чудовището от Лох Нес

Лохнеското чудовище е е същество от шотландския фолклор, което, както личи от името му, живее в езерото Лох Нес. То е най-често описвано като притежаващо една или две гърбици, подаващи се от водата заедно с дълга шия с малка глава.

Наричано галено Неси, животното е обект на внимание от 1933 година насам. През вековете преди това има няколко свидетелства за срещи с него.

Няколко експедиции за установяване на съществуването на чудовището са били предприемани, но с незадоволителни резултати. От друга страна стои въпросът какво лежи в основата на свидетелствата, ако не съществува праисторическо чудовище.

Някои смятат, че става дума за сгрешена идентификация на някой бозайник или друго животно, а други – че всичко е само фолклор или пък рядка форма на някое голямо познато животно.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук