Решението на председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън да прокара законопроектите за чуждестранна помощ е повлияно от доклада на ЦРУ и избора на сина му. Това пише CNN, позовавайки се на източници от неговия кръг.

Според тях наскоро той е чул доклад на директора на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс, който докладва за трудната ситуация на фронта в Украйна и глобалните последици от бездействието на САЩ.

„Брифингът остави трайно впечатление и Джонсън ставаше все по-убеден, че съдбата на западната демокрация лежи на неговите плещи“, разказали са хора, близки до политика.

Втората причина е, че големият син на председателя на Камарата на представителите планира да влезе във Военноморската академия. „Казано направо, бих предпочел да изпратя оръжия в Украйна, отколкото американски момчета. Синът ми ще учи във Военноморската академия тази есен. Това е изпитание за мен, както и за много американски семейства. Това не е игра, това не е шега", казва той пред репортери.

Председателят на Камарата на външните работи Майкъл Маккол казва, че Джонсън се е молил вечерта преди законопроектът да бъде разкрит. „Той беше разкъсван между това да се опита да запази работата си и да постъпи правилно“, добавя Маккол.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук