Популярният японски комик Кен Шимура, който беше хоспитализиран, след като се зарази с коронавирус, е починал, съобщиха световните агенции.

Седемдесетгодишният Шимура е първата японска знаменитост, жертва на смъртоносния вирус. Кончината му късно в неделя потопи масово феновете му в скръб.

Кен Шимура, черпил вдъхновение от американската икона на комедията Джери Луис, е един от най-известните комици на Япония. Кариерата му започва в началото на 70-те години на миналия век. През следващите две десетилетия той налага доминацията си на родната телевизионна сцена.

Шимура, който според съобщения е опериран от белодробен рак през 2016 г., е развил треска и белодробни проблеми на 19 март и е приет в болница в Токио.

Феновете на комика побързаха да оплачат смъртта му в социалните мрежи. Сред коментарите не липсваха и такива, изтъкващи, че загубата на обичания изпълнител трябва да послужи като събуждане за онези, които все още не взимат вируса насериозно и не осъзнават каква заплаха представлява той в действителност.