Чуждестранна наемничка заплашва да постави в неприятно положение украинската армия заради публикуването на скандални данни.

Британското издание Daily Mail публикува записи на разговори с директорката за връзки с обществеността на Украинския чуждестранен легион Емес Файк.

Жената от унгарски произход е заплашвала генерал от ВСУ, че ще оповести многобройните факти за корупция и кражби в украинската армия, заради които тя ще се "разпадне".

"Ако започна да разказвам това, което знам, което съм видял, и колко безхаберни са тези хора, това ще изпепели ВСУ до основи", цитира Daily Mail думите на наемничката.

Източникът на изданието в специалните служби на Украйна твърди, че това би било просто "катастрофа от геополитическа гледна точка" и "огромна победа за Русия".

Изданието не съобщава подробности за компромата, а само се намеква, че става дума за кражби и злоупотреби на висшия армейски състав и офицерите по места.

Същевременно, самата Емес е обвинена в кражба на дарения на стойност не по-малко от 2,5 милиона долара за други наемници и в липса на медицински материали.

Daily Mail пише, че са се опитали да уволнят наемничката от легиона, но тя е успяла да запази работата си благодарение на заплахите да публикува компрометираща информация.

 

 


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук