В интервю за La Repubblica френският актьор Жерар Депардийо напълно отрече обвиненията за изнасилване.

Това е първият път, когато той говори публично, откакто бе обвинен през декември. Жерар Депардийо избра да отговори на въпроси от италианския всекидневник La Repubblica и да отговори на обвиненията, отправени към него от млада актриса, която заведе дело за изнасилване.
„Няма доказателства, няма нищо против мен и затова съм много спокоен. Мога само да опровергая възможно най-ясно, както вече беше направено пред разследващите, всички обвинения."

Той обяснява, че изпитва "чувство на тъга и объркване по напълно необоснована измислица" и не разбира "вниманието на медиите, предизвикано от разследването", което смята за "приключено".

„За мен разследването беше приключено поради липса на доказателства. Ще докажа невинността си в съда. Невинен съм и няма от какво да се страхувам", добави актьорът, уточнявайки, че на 10 март има среща с разследващите органи.

Между другото, актьорът говори за „епоха, доминирана от постоянен и безмилостен поток от информация, разлята в мрежата“.

„Как да живеем постоянно с медии, които излъчват лоши новини и често невярна или пристрастна информация. Мразя всичко това", обобщи той.
72-годишният Жерар Депардийо е обвинен в „изнасилване“ и „сексуално насилие“, за които се твърди, че е извършил през лятото на 2018 г. спрямо млада актриса, което той отрича.

Превод: БЛИЦ