Тази нощ Крим и Новоросийск (Краснодарски край) се оказаха подложени на масирана атака от безпилотни летателни апарати и морски дронове, съобщава "УНИАН".

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев е заявил, че военните отблъскват атака на безпилотни летателни апарати с с помощта на стрелково оръжие. Скоро светлината в града частично е угаснала. Развожаев обяснява това с изключване на част от оборудването на подстанция Севастопол - според него върху нея са паднали отломки от свалени дронове.

По-късно губернаторът пише, че градът е атакуван не само от въздушните безпилотни апарати, но и от безпилотни морски дронове. Впоследствие атаката е продължила.

Междувременно в Новоросийск са се чули експлозии. Според потребителите в мрежата, атакувани са пристанището и петролното депо. Местните жители съобщиха за поне 19 експлозии.

 

В един от видеоклиповете жена крещи, че пристанището на Новоросийск, което се смята за най-голямото пристанище в Русия, е „взривено“. В мрежата пишат, че е без ток, а токът е спрял и в част от града.

 

По-късно губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев обяви за "неуспешна украинска атака". Според него руската противовъздушна отбрана е свалила повече от 10 дрона, а поради падащи фрагменти са възникнали локални пожари. Няма жертви.

Съобщава, че дронове са атакували нефтения терминал в Новоросийск и терминала на Транснефт.

 

В Крим също обявиха успешно отблъскване на атаката. Развожаев написа в мрежата, че са унищожени десетки дронове и повече от пет военноморски дрона. Няма пострадали.

Превод и редакция: БЛИЦ