11-годишни деца от Австралия, които не се идентифицират нито като момиче, нито като момче, са подложени на лечение за блокиране на пубертета - и то с подкрепата на родителите си. Тази скандална новина бе съобщена от Daily Mail.

Оливия Пърди, ученичка от Аделаида, споделя, че нейният случай не е бинарен или двуполов. 

„Аз съм небинарен, което означава, че нямам пол. Аз съм само аз“, казва Оливия.

„Светът основно се върти около две кутии и тези две кутии са мъжки или женски. Но аз отворих собствената си кутия“, разказва още детето.

Оливия е диагностицирана с полова дисфория преди две години. Нарушението се характеризира със страдание и тревожност, които човек изпитва поради несъответствие с определения пол при раждане и полова идентичност.

Оливия, която наближава тийнейджърската възраст, смята, че гърдите не са част от тялото ѝ. Ето защо приема лекарства за стопиране на пубертета.

Поради възрастта на пациентите и притесненията за здравето им, има много дебати относно предписването на такива лекарства. Според психиатъра на Оливия Джорджи Суифт, най-големият чисто физически риск от потискане на пубертета е потенциалът за по-ниска костна плътност по време на растежа.

Оливия обаче не смята да се откаже от медикаментите. Намира и подкрепа от страна на семейството си.

Майката Джейн Русо споделя: „Бяхме информирани за рисковете от това. Но ние вярваме, че този риск е нисък и го направихме за психичното здраве и благосъстоянието на Оливия. Ако пренебрегвах мислите на Оливия и това как се чувстваше, бих загубила детето си“.

В същото време, Одри Мейсън-Хайд, която е ходила в същото основно училище като Оливия, е джендър небинарна и иска да „промени света“.

14-годишното дете заявява: „Мисля, че много хора се идентифицират като небинарни и искат да променят тялото си, за да отговарят на това, което виждат като идеално тяло“.

Одри добави, че не всички небинарни хора трябва да променят външния си вид. Тя например обича тялото, в което е.

Въпреки споделянето на трогателни истории в телевизионен репортаж, тийнейджърите станаха жертва на жестоки коментари в интернет.


Източник: gospodari.com