Във Великобритания общинският съвет на Ню Хем, район на Лондон с голямо мюсюлманско население, обяви, че организира поредица от развлекателни предавания за деца на пет и по-малко години – „Сезон на приказки от травестити” (Drag Queen Story Times).

„Първото от нашите шоу предавания на “Сезон на приказки от травестити“ за деца под 5 години и техните родители и настойници ще се състои в петък. Елате да слушате превъзходно представените приказки“, гласеше туита на района Ню Хем. На изображенията, съпътстващи туита, бяха показани травестити четящи книги на деца.

Джендър идиотия: Не е мъж, не е жена – що е то? Отговорът: "те"

„Осигурете възможността на малките деца да видят хората, които оспорват половите ограничения, а шоуто Drag Queen Story Times им показва свят, в който хората могат да бъдат това, което искат“, бе съобщението на Съвета на Ню Хем, уточнява в. Труд.

Посещението е безплатно, а програмата е предназначена за децата в училищна ваканция. Подобно събитие се състоя в Южен Ламбът. Там мъж, облечен като жена, но с брада, четеше приказки на децата.Според преброяването на населението на Ню Хем през 2011 г. мюсюлманите бяха 32 %, въпреки че сега тази цифра несъмнено ще бъде много по-голяма.

Джендър идиотия: Мъжът, който се преобрази в куклата Кен, вече e Барби ВИДЕО 18+

Провеждането на мероприятия в Ню Хем вероятно ще предизвика спорове, като се има предвид, че родителите мюсюлмани в другите гъсто населени райони на страната вече са организирали протести срещу въвеждането на ЛГБТ-образователни програми в училищата.
 
Джабар Хюсеин, който е на 51 години, е заплашен от присъда в затвора за вземането на своя син от училището “Паркфилд” на Алум-Рок, в Бирмингам. Хюсеин е против учебната програма „Без аутсайдери“, която предвижда идеологическата обработка към хомосексуална и транссексуална ориентация на малките деца, включително изучаването на книгата „Представяме Ви Теди“, в която децата се запознават с въпросите по смяната на пола.

Мероприятията, провеждани като част от програмата “Сезон на приказки от травестити“ в Америка и в други страни, предизвикаха силна негативна реакция в обществото, като много критици подчертават, че това освобождава ръцете за различни сексуални извращения и, че децата не трябва да бъдат подлагани на политизирана сексуална обработка в такава млада възраст.

Миналия месец вниманието на мнозина бе привлечено от думите на младия травестит Кити Демур, който публикува емоционален апел към родителите:

„Какво правят травеститите от Drag Queen (кралиците на дрогата), които предизвикват толкова уважение и възторг? Те рисуват лицата си, скачат и правят неприлични неща на сцената. Искате ли всичко това да има ефект върху вашето дете? Искате ли стриптизьорка или порно звезда да повлияят на детето ви? В това няма абсолютно никакъв смисъл. Drag Queen се представя в нощен клуб за възрастни и има много отвратителни неща, свързани със секса. А извън сцената има много голи тела, секс и наркотици, знаете ли това? Така че не мисля, че това е начина да възпитавате детето си.

Всъщност, въвличането на децата в това е напълно безотговорно от Ваша страна и аз разбирам, че може би искате да изглеждате прогресивни, готини, да сте модерни, да покажете, че не сте диваци и хомофоби или нещо подобно, но това не бива да ви пречи да отглеждате своето дете нормално, без да го включвате в хомосексуалните субкултури и, честно казано, Вие не правите с това услуга на гей общността, а всъщност Вие я наранявате, разбирате ли?

Ние, вече имаме репутация на педофили и перверзници. И не е нужно да тласкате децата си при нас. Така че, оставете ги у дома или ги заведете в Дисниленд или в кафенето. И ако трябва да забавлявате децата си с помощта на големите чичовци в костюми и с разкрасени лица, по-добре ги заведете в цирка или нещо подобно. Когато навършат 18 години, заведете ги в клуба, за да го отпразнувате, защото това е място за възрастни, разбирате ли? Така че по-добре, не разрушавайте живота на Вашето дете и нашия живот, защото точно това правите“.

В многобройните коментари към туита на Съвета на Ню Хем британците категорично бяха несъгласни.