През 1985 г. Лори, която по това време е на 19 години, заминава да работи като анализатор в Орегон, във военноморска институция. Там служителите от време на време провеждали интересен опит, но тъй като Лори плувала лошо, тя се страхувала от водата. Въпреки това колегите й успели да я убедят.

Тя слязла по реката в специален надуваем каяк. На едно място било особено опасно, защото имало водни завихряния и огромен брой камъни.

Момичето трябвало да обърне каяка достатъчно рязко, но поради бавното движение той се обърнал и Лори попаднала в ледената вода, която бързо започнала да я завлича в дълбините. Когато въздухът вече не бил достатъчен, Лори се успокоила и дори не усетила болка в белите си дробове. После се почувствала топла в студената вода.

Момичето поело по тунела и когато го напуснала, се озовала в стая с трима ангели. Един от тях казал, че за Лори все още било твърде рано да остане тук и показал странна книга, в която вместо надписи били нарисувани сцени от живота й. Тогава тя поговорила малко с ангела, след което си поела дъх, цялата вода изляла от дробовете й и ръката на спасителя извадила момичето от ледената вода.

Лори дълго време не можела да разбере защо в тази река след нея загинали над 20 души, а тя успяла да оцелее. Но сега тя разбрала, че всеки избор в живота може да засегне други хора. На Лори отнело много време, за да разбере целта си. Тя започнала да лекува болните, както и да чува гласовете на духовете, въпреки че не ги вижда до ден днешен.

Превод: БЛИЦ