Млада майка от руския град Санкт Петербург все още помни усещането за студ в сърцето, докато животът я напускал. 31-годишната Кира Шиловска бе в кома в продължение на няколко седмици.  

Тя едва не умря след инсулт по време на почивка в турския курорт Анталия.  На 18 октомври изпадна в кома. Две седмици след инцидента турските лекари дадоха разрешение да бъде транспортирана до родината си. На 7 ноември се случи чудо и Кира отвори очи.

„Спомням си, че когато умираш, в сърцето ти става много студено. След това инжекция - и става горещо. Светлина в края на тунела няма”, сподели спомените си Кира.

След 12 години в кома: Мъж разказа какво е виждал и чувствал

31-годишната рускиня все още е в болница. Тя вече се смее, въпреки че все още има проблеми с координацията и говора. И не е загубила огромната си любов към живота.Тя благодари на приятелите и дъщеря си, която я е помолила повече да не ходят на почивка със самолет, защото там мама „боледувала”. Но най-много е впечатлена от мъжеството на майка си.

Мъж излезе от кома и разказа за преживяванията си в отвъдното

Лекарите смятат, че случилото се с младата жена е само стечение на обстоятелствата. Те вече са съставили списък, който пациентката трябва да спазва, за да не й се случват повече подобни неща. Тя не трябва да лети, да пие кафе 2 години и т.н. Кира от своя страна обещава да спазва всичките им предписания. И вече ще почива в Крим.

Учени установиха какво изпитват хората през последната година от живота си

Тя добавя, че ще се прибере у дома най-много след две седмици. „Инцидентът беше преди месец. Ако след 2 седмици се прибера вкъщи, ще е чудесно, толкова съм щастлива”, споделя с усмивка тя.