Световно призната ясновидка, която с голяма точност предсказа убийството на Джон Ф. Кенеди, твърди, че светът ще свърши през 2020 г. 

Джейн Диксън стана световно известна, след като предсказа покушението срещу американския президент Джон Ф. Кенеди през 1963 година. 

Най-известното си предсказание тя прави през 1956 година, в брой на "Парейд Магазийн", където медиумът и астролог има своя колонка. 

Тя пише, че изборите през 1960 година ще бъдат "доминирано от работниците и ще бъдат спечелени от демократ", който по-късно "ще бъде убит или ще умре в офиса си, като не е задължително това да се случи още по време на първия му мандат". 

Тя също казва, че той ще бъде висок и млад, ще има гъста кафява коса и сини очи. Кенеди е имал зелено-сини очи и червеникава коса. 

Сега Диксън, която почина от сърдечен удар през 1997 година на 79 годишна възраст, проговори от отвъдното, предричайки преди смъртта си, че Армагедон ще се случи на Земята през 2020 г. 

Отдадената католичка, която твърди, че дарбата ѝ е била дар от Бога, казва в книгата си от 1971 година "Призив към величие": "Армагедонът ще дойде през 2020, когато фалшивият пророк, Сатаната и Антихриста се надигнат и започнат битка срещу Бог". 

Тя не дава уточнения кои може да са тези хора, но може да има няколко претенденти сред политическите среди. 

Астроложката също прави доста грешни предсказания, включително и това, че ракът ще бъде победен през 1967 година. 

Навремето ясновидката става толкова известна, че води до появата на феномена "Ефектът Джейн Диксън".  

Това се случва като резултат от няколкото ѝ верни предсказания и вярата на хората, че някой може да има подобни способности, които са игнорирали големия ѝ брой погрешни предсказания. 

В миналото тя е предсказвала, че светът ще свърши на 4 февруари 1962 година, когато напрежението в Студената война бе достигнало своя връх. 

Диксън също предрича, че Третата световна война ще започне през 1958 година, и че Съветският съюз пръв ще изпрати човек до Луната. 

Превод и редакция: БЛИЦ