Екипи на Министерството на извънредните ситуации на Русия издирваше в продължение на три дни жена, която изчезна в неделя.

Тя се разхождала по брега на черноморския град Сочи с нейния приятел, когато били връхлетени от мощните вълни на разбунтувалото се море. Една от тях ги поваля и завлича жената навътре в морето, оставяйки мъжът в неведение какво да предприеме, предаде Новини.бг и Евроком.

Изчезналата девойка се казва Диана и е на 20 години от град Липецк; тя е била буквално захлупена от една от вълните и завлечена в морето. Инцидентът е бил заснет на клип от очевидци, на който се вижда как момичето вика за помощ, но половинката ѝ няма какво да стори.

По информация на местни медии по време на злополуката е имало множество туристи и местни жители, но никой не се е престрашил да се хвърли в морето и да се опита да я спаси.

На плажа нямаше нито един спасител.

Родителите на Диана споделиха, че това е бил първият ѝ път, в който отишла на море и не е била подготвена за такива ситуации. Според сестра ѝ Аника нейният приятел – Андрей, на 30 години, би трябвало да е бил наясно с опасността и да не допуска двамата да се разхождат толкова близко до вълните.

От Министерството на извънредните ситуации заявиха, че тялото на 20-годишната жена все още не е открито, въпреки усилените издирвания на екипите.