Въпреки заявките на някои прочути модни дизайнери, че не искат новата първа дама на САЩ Мелания Тръмп да носи дрехите им, други техни колеги поведоха истинска война за това кой да изработи тоалета й за най-впечатляващото събитие в живота й – встъпването в длъжност като президент на съпруга й Доналд Тръмп. По традиция, тоалетите за инагурацията са на американски дизайнери, съобщава „Дейли Мейл”.
Топ дизайнери като Зак Позен, Би Майкъл Америка и Томи Хилфигер имат огромното желание да облекат бившия модел Мелания Тръмп.
 

Джийн Шафироф, близък на семейство Тръмп, разкри, че е разговарял с тях относно тоалета на първата дама. Заявки за изработването му са отправили творци както от САЩ, така и от чужбина. Тя е направила проучване сред модните среди около Нюйоркския институт за мода и технологии, за да разбере кой иска да облича първата дама със словенски корени през следващите четири години.  

Освен споменатите, в битката влизат и Виктор де Суза и Занг Той. Би Майкъл дори заявил, че за него ще бъде чест да работи с бъдещата първа дама. „Всеки дизайнер, който я облича, ще е под огромно напрежение”, казал той.
 
Даян фон Фурстенбург пък изтъкнала пред приятелката на семейство Тръмп, че Мелания ще получи същото отношение като всяка друга първа дама.
 
Красивата бивша моделка е известна с предпочитанията си към марките „Долче и Габана” и „Гучи”. Тя носеше техни тоалети по време на предизборните събития на съпруга си. Стефано Габана не се притесняваше публично да заяви подкрепата си за нея. 

Превод и редакция: БЛИЦ