В провинция Итаси в централен Мадагаскар расте рядко и ароматно кафе, което е любимо на хората и прилепите. Но хората го харесват още повече, ако кафето е изплюто от прилепите, съобщава Ройтерс.
 
Изплюването на кафето от прилепите придава уникално мек вкус, твърдят хората, които вече са опитали напитката.
 
Това повишава търсенето на кафето и цената му достига почти 220 евро за килограм.
 
 Фермерите от цял свят се обръщат към отглеждането към висококачествени и редки сортове, включително с животинска добавка, за да увеличат приходите си на фона на спада в световното производство на кафе, което понижи и цените.
 
Когато дивите прилети дъвчат кафето, се получава реакция между течностите от стомашния им тракт и въздуха и това придава уникалния вкус, обясняват потребители.
 
"Много е специално. След две минути ще забравите вкуса на нормалното кафе, но вкусът на това кафе остава в устата ви дълго време", обясни Роналд Ван дер Ваекен, местен  хотелиер.