На 25 ноември руските войски продължиха настъплението си в района на Авдеевка. Това се посочва в последния доклад на базирания във Вашингтон "Институт за изследване на войната" (ISW), предава Украинская правда.

Геолокационни кадри, публикувани на 24 ноември, показват, че руските войски са напреднали северно от Красногоровка (7 км северозападно от Авдеевка), посочват от института.

Други източници твърдят, че руските сили са напреднали в промишлената зона и близо до жп гара "Ясинувата-2" (и двете югоизточно от Авдеевка), близо до Камянка (5 км североизточно от Авдеевка) и близо до коксовия завод.

Генералният щаб на Украйна съобщи, че украинските сили са отразили руски наземни атаки на изток и юг от Новокалинов и близо до Новобахмутовка (13 км североизточно от Авдеевка), Степово, Авдеевка, Северное (6 км западно от Авдеевка) и Первомайско (11 км югозападно от Авдеевка).

Говорителят на обединения пресцентър на Таврическите сили за отбрана полковник Александър Щупун, е заявил, че руските сили са намалили интензивността на въздушните удари и броя на бронираните машини, действащи в направление Авдеевка, но продължават да водят пехотни атаки.

На 25 ноември руските войски продължават настъплението си по линията Купянск-Сватов-Креминна , но не потвърждават офанзивата. 

Руски източници твърдят, че украинските войски са напреднали на югоизток от Купянск и са атакували по линията Купянск-Сватове-Кременная. Руски военни блогери твърдят, че украинските войски са заели по-рано загубени позиции близо до Ягидне (22 км югоизточно от Купянск).

На 25 ноември украинските войски продължиха настъплението си в района на Бахмут, но без успех. Генералният щаб на Украинските въоръжени сили съобщи, че украинските войски са продължили щурма си южно от Бахмут. Вадим Астафиев, началник на пресцентъра на руската групировка войски "Юг", е заявил, че руските сили са отбили 10 украински атаки близо до Клещеевка (7 км югозападно от Бахмут).

Руските сили продължиха настъпателните операции западно и югозападно от град Донецк и според съобщенията са постигнали малък напредък на 25 ноември. 

Украинските войски продължиха настъпателните действия на западната част на Запорожка област, но не са направили декларирани или потвърдени настъпления. 

На 25 ноември Генералният щаб на Украйна съобщи, че украинските войски продължават да държат позиции на източния (левия) бряг на Херсонска област. Руски военни блогери са признали, че украинските сили държат позиции на 30 км североизточно от Херсон и 3 км от река Днепър, но твърдят, че руските сили обстрелват и атакуват украински позиции близо до и в селището, което се намира там.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук