С дълг от 10 000 евро за електричество, което в момента е изключено и постоянно наводнена заради разбития покрив, Феодалната кула в центъра на Скопие, където е живяла Майка Тереза е пред рухване, алармира Вечер.
Освен дом на мисионерката, кулата е била и нещо като светилище за легендарния македонски певец Тоше Проески.

Въпреки това и факта, че нови бутафорни паметници никнат като гъби из македонската столица, това наистина автентично светилище, което е посещавано от хиляди туристи и поклонници, е оставено на произвола на съдбата.

От сдружението "Скопянката Майка Тереза" твърдят, че този културен паметник, който датира от 18 век, вече една година е без електричество, а в стаята на светицата постоянно тече вода и е цялата в мухъл и пред рухване.

На всичко отгоре Феодалната кула е една от малкото стари сгради в града, оцелели след опустошителното земетресение през 1963 г. От стаята на Майка Тереза имал ключ и Тоше Проески, който редовно идвал тук да се моли и репетира.

От македонския ежедневник се обърнали към Министерството на културата и агенцията за защита на културното наследство, но не получили отговор.

Превод: БЛИЦ