Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че печели изборите в Пенсилвания, тъй като неговите привърженици не са имали право да наблюдават значителна част от бюлетините там. 

„Нямаше достъп до преброяването на 700 000 бюлетини във Филаделфия и Питсбърг, което означава, че според нашата велика конституция печелим Пенсилвания“, написа той в „Туитър“.

Според Fox News, в Пенсилвания, след обработка на 99 процента от протоколите, печели кандидатът на демократите Джо Байдън - той събира 49,9 процента от гласовете срещу 49 процента от Тръмп.

Апелативния съд в Пенсилвания отхвърли иска на Републиканската партия, която поиска да обезсили близо 10 хиляди бюлетини, пристигнали по-късно по пощата.

В същото време друг съд удовлетвори друго искане на Тръмп - относно незаконността на преброяването на бюлетините, изпратени по пощата, ако избирателите не могат да потвърдят самоличността си.

Президентските избори в САЩ се проведоха на 3 ноември, но победителят все още не е официално обявен.

В някои щати преброяването все още продължава. Независимо от това американските медии дават победата на Джо Байдън - според Fox News той печели 290 електорални гласа, а Тръмп - 232.

Самият Байдън вече обяви победа на изборите. Ръководителите на много държави го поздравиха.

Тръмп твърди, че изборите все още далеч не са приключили и възнамерява да защити победата в съда.

Той обаче призна, че може да не остане в Белия дом за втори мандат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ