Тригодишно момче, изчезнало в австралийския храсталак преди четири дни, е намерено. Антъни „Ей Джей“ Елфалак беше забелязан от полицейски хеликоптери в понеделник, пиейки вода от мътна вада в имота на семейството му в селския район Нов Южен Уелс.

Малкото момче, което има аутизъм и не говори, за последно е било видяно в къщата си в петък. Семейството му се страхуваше, че е отвлечено, но спасителите откриха Ей Джей на брега на малката рекичка, на около 500 м от къщата му в огромния имот в Пти, в северната част на щата.Не е ясно защо момчето се е отклонило, казаха родителите му. Ей Джей си играел с братята си сутринта в петък и обикновено се държал близо до майка си. Полицията задържа бяло превозно средство в неделя, докато още смяташе, че разследва случай на отвличане.

Повече от 100 полицаи и доброволци прекарваха дни в претърсване на храсталаците. Някак си са го пропуснали при първото преглеждане на района, където мъникът бе намерен.
  Властите съобщиха, че Ей Джей е претърпял няколко ожулвания по долната част на краката и е намерен в мокри дрехи, но иначе е в добро здраве. Баща му Антъни Елфалак нарече развръзката „чудо“.„Жив е – каза ликуващият г-н Елфалак пред телевизионните екипи – Знам, че се държах неистово, но никой не може да разбере какво е да преживееш това, което преживяхме. Чувствам се невероятно. Краката, бедрата, глезените ми… не мога да ходя. Четири дни съм в храсталака без сън. Не спряхме.“Местните медии показаха сцени, на които членовете на семейството ликуваха, когато чуха добрата новина.Премиерът Скот Морисън също изрази облекчение, като написа в туитър, че „се радва да чуе, че (малкият) е в безопасност“.

 Източник: bg-voice