Проговори 73-годишния мъж от Пиаченца, когото българското му семейство държеше седмици наред затворен в гаража, като дори го хранели от съдове за куче.  

Дъщерята от първия му брак Тамара разказа в интервю за италианския “Канале Чинкуе”, че баща ѝ е бил бит по време на “пленничеството” си.

БЛИЦ припомня, че 59-годишната българска съпруга на италианския пенсионер и 37-годишният ѝ син са в затвора за упражняване на насилие и за държане в плен на възрастния и болен човек.

“Полицията ме извика и първо ми показа снимките от вътрешността на малкия контейнер от ламарина”, разказа дъщерята като посочва, че на фотосите се виждало малкото походно легло с дюшек, а на земята купички за кучета, от които ядял.

Имало и малка тоалетна до тях, а също и малка електрическа печка. Едва след като разгледала снимките, отишла в болницата, за да види баща си.

Дъщерята Тамара от първия брак Снимка:Матино Чинкуе

“В болницата забелязах синини по тялото му – по левия крак и по лявото рамо. Той ми каза, че тъщата го биела - не жена му, нито доведеният му син, а именно майката на съпругата. Тя го удряла и с бастун по главата”, допълни дъщерята.

“Добре че дойде, Тамара, търсих те”, казал възрастният човек на дъщеря си в болницата.  Според жената той още преди това искал да отиде при нея, но българското му семейство не му разрешавало.

В затвора са българската съпруга и нейният син, докато за 78-годишната тъща на пенсионера има забрана да се приближава до него.

Предполага се, че мъжът е  бил затворен в гаража още отпреди Коледа. 

Според предаването властите сега обмислят дали да отправят и обвинение за проявена жестокост, което може да е утежняващо вината обстоятелство.

“Биеха ме постоянно, сега съм добре, изглежда ми като рай”, каза пред камерите на предаването 73-годишният мъж от болничното легло в болницата на Пиаченца.

Версията на съпругата 

Нашенската съпруга в гръб преди ареста й

Тя не помни кога точно са поставили контейнера.

“Само през онзи ден го оставихме в къщичката и го заключихме, за да не падне.” Това е тезата и на сина на жената, който беше арестуван още на 10 февруари.

Тогава след сигнал на съседи, чуващи шумове и тропот, полицията отвори контейнера и видя затворения в него мъж. Съседите го чували да вика за помощ и според тях ситуацията била такава от седмици.

Нашенката твърди, че мъжът ѝ се хранел винаги в къщата със семейството си.

“Когато излизаше навън, спираше хора и им казваше, че го бием, но той не беше наред с главата си. Никога не сме го били”, твърди още българката.

Предполага се, че може и да става въпрос за плен повече от два месеца.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук