Манекенки позираха голи на балкон в Дубай и бяха арестувани за това. Но както беше посочено, те няма да стигнат зад решетките, както първоначално очакваше обществото.

Момичетата и организаторите са обвинени в публичен разврат и разпространение на порнография, а в ОАЕ, където законът се основава на ислямското законодателство, т.е. шариат, чужденците попадат в затвора и за леки престъпления, пише Дейли Мейл.

След бързо разследване главният прокурор на Дубай Есам Иса ал Хумайдан обяви, че тези, които са се снимали във фотосесията, ще бъдат депортирани в родните си страни.Полицията отказа официално да идентифицира задържаните.


Групова снимка, наречена „Малко семейство“, също разкри самоличността на някои от момичетата. Има две украинки, Яна и Диана, както и три други украински моделки: 19-годишната Дария Корунженко, Екатерина Кашенко и София Ткачук.

Имало също така момичета от Беларус, Молдова и Русия.


Бързото депортиране е рядкост в правната система на Дубай, тъй като такива случаи обикновено приключват в съда или се разрешават по друг начин преди депортацията.


Скандалът с групова фотография избухна няколко дни преди Рамадан, свещения месец в мюсюлманския свят, и в момента, когато украинският президент Владимир Зеленски пристигна на официално посещение в близкия Катар.

Превод: БЛИЦ