Общо 14 души са били простреляни при атаката срещу полицаи по време на протест против полицейското насилие срещу чернокожи в центъра на Далас, съобщи кметът на града Майк Ролингс. Както вече беше съобщено, петима полицаи са били убити, броят на ранените униформени е седем. Пострадали са и двама цивилни.
Една жена от протестиращите е била простреляна в десния прасец, докато се е опитвала да прикрие с тяло синовете си. Другият ранен е мъж, но не се съобщават повече подробности. Няма опасност за живота на никой от пострадалите.Във връзка със стрелбата са арестувани трима души – жена и двама мъже, които не желаят да сътрудничат на разследването и не посочват мотивите си.

Четвърти заподозрян, който се укриваше в гараж, е мъртъв след престрелка с полицията. Първоначално бе съобщено, че той се е самоубил. Впоследствие обаче властите обявиха, че след като преговорите с него не дали резултат, полицията била принудена да го ликвидира, взривявайки робот бомба.

Преди това стрелецът казал, че иска да убива бели хора, най-вече полицаи, че бил разгневен от убийствата на чернокожи от униформени в последно време, както и че е заложил взривни устройства в района. Такива не бяха открити, заяви началникът на даласката полиция Дейвид Браун, цитиран от Ройтерс.

Заподозреният освен това уверил, че действа сам и че не е свързан с никоя групировка. Няма индикации той да е бил част от международни терористични мрежи.

Полицията не е сигурна дали и други хора не са били замесени в атаката.