С мистериозна жена до себе си – така очакваме да видим Джерард Бътлър да спасява света за четвъртия филм от поредицата „Код: (...)“, който шотландският ас ще заснеме в България, пише "Монитор".


Заглавието Night Has Fallen е в процес на предпродукция, като към момента се пише сценария. След като той бъде завършен пък е много вероятно Бътлър да пристигне за снимките у нас в компанията на новата си приятелка, с която папараци го засякоха да разпуска по плажовете на Мексико.
 

На снимките, разпространени от Daily Mail, двамата изглеждат повече от щастливи в компанията си. Макар името на жената да не е известно публично, то тя вече направи впечатление на феновете на Бътлър с хубавата си фигура и интересна татуировка на дясното бедро. Сериозността на връзката им все пак се поставя под въпрос, предвид че още в началото на седмицата актьорът бе засечен и с други красавици на почивката си в Мексико.
 

Междувременно от изданието Digital Spy отбелязват, че има немалък шанс Морган Фрийман да не се завърне в Night Has Fallen. Припомняме, че в „Код: Ангелът“ именно той наследи президентския стол в Белия дом, като се превърна в основна мишена за терористи.

Самата история, която ще проследи новото заглавие предизвиква интерес. В причина за това се превръща влошеното здравословно състояние на агент Майк Банинг (Бътлър), за което научихме в третия проект от поредицата. Тогава лекари съветваха довереника на президента, че ежедневието му, изпълнено  с висок адреналин може да му коства живота... дори и да оцелее в престрелките.


На финала на филма пък Банинг получи повишение от президента, което предполагаше повече работа зад бюро. Ето защо най-вероятно историята в Night Has Fallen ще проследи събитията, случили се на специалния агент известно време след заемането на новата длъжност, а зрителят постепенно ще разбере защо той отново трябва да излезе на арената.
 

„Код: Ангелът“ се отличи и с друго – вглеждане в по-голяма дълбочина в характера на Банинг. Предвид, че режисьорът Рик Роман Во ще снима и четвъртата част от франчайза, феновете могат да очакват отново по-философски поглед върху миналото и настоящето на агента.

Преди да се върнат в България за снимките на Night Has Fallen, Бътлър и Роман Во отправят поглед към премиерата на друг техен общ проект – „Гренландия: Последно убежище“. Филмът проследява семейство в опитите му да оцелее в лицето на предстоящо бедствие – разбиваща се комета в Земята.
 

За първи път заглавието бе представено през лятото в Белгия. На 18 декември пък се очаква то да бъде пуснато на стрийминг и в САЩ.