Protothema (Гърция): Ислямски фанатици празнуват
унищожаването на Нотр Дам, определят пожара като
„възмездие и наказание“ 
Джихадисти ликуват след опожаряването на „Нотр Дам“: Възмездие и наказание!

Късно снощи шокираща снимка се завъртя в социалните мрежи. Тя е свързана с огнения ад в Париж, но отразява друг аспект от случилото се.

Докато катедралата „Нотр Дам“ гори и хората се евакуират от района фотограф е уловил нещо наистина грозно. Двама души, според някои потребители в социалната мрежа от арабски произход, се заливат от смях, без да им дреме, че 800-годишна история просто бива погребана под пепелта.
 


Днес пък се разбра, че фанатици, близки до радикалната групировка „Ислямска държава“ се наслаждават на адския пожар, който избухна в емблематичната парижка катедрала „Нотр Дам“, определяйки трагедията като „възмездие и наказание“. Това съобщава електронното издание на водещия гръцки ежедневник Protothema, като се позовава на информация от изследователите на терористичната организация.

Плакат на пламналата катедрала се появи
В онлайн пространството се появи плакат на пламналата катедрала. Текстът на него гласи: „Изграждането на Нотр Дам започва през 1163 г. и завършва през 1345 г. Време е да се сбогуваме с вашия политеизъм“.

По данни на Консорциума за изследвания и анализи на тероризма, плакатът е дело на групировката „Ал Мунтасир“, която е пряко свързана с джихадистите.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!