Джим Кери е обвинен от роднините на приятелката си Катриона Уайт, че е предизвикал смъртта й. Актьорът е пред съд заради драмата с кончината й преди две години. Близките й искат кръвнина и го сочат като морален и дори физически убиец на детето им. Мотивите им са, че самият той й е осигурил лекарствата, с които тя е сложила край на живота си. И пак той е отговорен за смъртта й, зарязвайки я в доста лошо състояние и знаейки, че е склонна да посегне на живота си.
Двамата се разделиха няколко седмици преди нейното самоубийство през септември 2015 г. А днес родителите й обвиняват Кери за смъртта на дъщеря им, съобщават американски медии, позовавайки се на източници близки до актьора.

Бившата приятелка на актьора Катриона Уайт почина през 2015 година от предозиране на таблетки, които той лично й набавял. Както съобщават чуждестранните медии, той използвал своята популярност и влияние, за да може по различни начини да осигури таблетки приятелката си.

Нейната майка разкри още неизвестни подробности и го обвини, че е отговорен за смъртта на дъщеря им. Също така тя разкритикува актьорът, че той им обещал да покрие изцяло разходите за погребението й, но това не се е случило. И Кери не дал на семейството и една стотинка.

Гримьорката Катриона Уайт бе намерена мъртва в апартамента си в Лос Анджелис през 2015 година. И то само една седмица, след като скъсала с Джим Кери. Джим в момента е подсъдим за доставка на незаконни медикаменти. Актьорът ще отговаря и по обвинение в непредумишлено убийство.

Самият Джим Кери не е коментирал нито обвиненията на семейството, нито тези на специалистите. Той обаче е откровен, че също страда за смъртта на любимата си.

По думите му обаче, тя е била психически нестабилна. И по тази причина си е отнела живота, а не защото са се разделили.