Американският сенатор Джон Маккейн заяви пред CNN, че Русия вероятно е знаела за наличието на химически оръжия от Башар Асад. В допълнение, републиканецът обвини Москва, че тя е помагала на сирийския президент и умишлено е бомбардирана болницата в Алепо. "Те просто са толкова зле, колкото Башар Асад" - обобщи Маккейн в интервю за CNN.
Вярвате ли, че Русия наистина е играела роля при предоставянето на химически оръжия за убийството на цивилни граждани, включително много деца, както и факта, че тя е участвала в него, или поне е знаела за това?
Бих предположил, че те са знаели за това, тъй като те са съюзници на Башар Асад. И те използваха високоточни оръжия срещу болницата в Алепо. Те са също толкова зле, колкото Башар Асад. Те са му помогнали с бомбата барел, те го спасяваха всеки път. И отново - това беше руски самолет с прецизни оръжия, насочени специално за болници. Те изпращаха дронове, които да ги идентифицират, и след това атакуват.


Преди няколко години, Путин бе обещал на САЩ, че ще направи всичко необходимо, за да се премахнат всички сирийски запаси от химическо оръжие, нали?
Това е още една голяма победа за администрацията на Обама, и Джон Кери, с която той някога се гордееше. Те се страхуваха да действат, да прескочат червената линия.

Това ли е червената линия?
Да, червената линия. Само едно нещо е по-лошо от бездействието: Да кажете, че ще действате, а да не действате. И че това бе направено от Обама и Кери.