Британската поп звезда Ед Шийрън е платил повече данъци в страната си, отколкото Starbucks и Amazon. Компанията на 27-годишния изпълнител Ed Sheeran Ltd публикува финансовите си отчети през уикенда, от които става ясно, че приходите й възлизат на близо 36.3 милиона британски паунда (около 41 млн. евро), а брутната печалба е в размер на 27.4 паунда (31 млн. евро).

Това прави по 75 000 паунда (85 000 евро) на ден, или по 3 125 паунда (над 3 500 евро) на час. 
 
Авторът на хитовете Shape of You и Sing е платил на британската хазна общо 5.29 милиона паунда, или около 6 милиона евро - повече от британските поделения на Starbucks (3.3 млн. паунда)  и Amazon (4.5 млн. паунда).

Техният оборот обаче е далеч по-голям от този на Шийрън - около 162 милиона паунда за веригата кафе-следкарници и над 2 милиарда за интернет гиганта. 
 
Според списание Forbes, Ед Шийрън вече е най-богатият соло изпълнител в света със състояние от 83 милиона паунда, изпреварвайки знаменитости, като Тейлър Суифт и Кейти Пери, предава The Sun, цитиран от profit.bg.

Той се е изкачил и с 62 позиции в класацията на най-богатите знаменитости и вече заема деветото място в компанията на спортисти от ранга на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. 
 
В интервю за списание OK! обаче Шийрън споделя, че за него парите никога не са били мотивиращ фактор. 
 
"Аз не отдавам голямо значение на парите, колкото взимам, толкова и харча. Голяма част от средствата отиват за благотворителни инициативи в помощ на няколко детски болници, които се намират близо до мястото, където живея.

Разполагам с достатъчно пари, за да живея нормално, с останалото помагам на други хора", обяснява британският музикант.