При инцидента, станал в руския град Волжски, Волгоградска област, трима тийнейджъри със затъмнени стъкла на автомобила си и без регистрационни номера са бягали от полицията, съобщават световните издания. Преди това те са ударили служител на пътна полиция и не са спрели.

Преследването е било като в холивудски филм. Полицията преследва автомобила, чийто шофьор блъска патрулна кола и едва не поваля служител на пътна полиция.

Единствената жена инспектор от пътната полиция в региона задържа нарушителя. Тя открива огън по колелата, а след това сама хваща нарушителя.

Затъмнената Лада с висока скорост се опитва да избяга от пътната полиция. Можело е да пострадат напълно невинни хора. Нарушителят не обръща внимание на сигналите да спре и се опитва да избяга от служителите на реда.

Всичко се случва като в трилър: преследване, вода, заливаща предното стъкло, кал и полицайка, която стреля при висока скорост от прозореца на патрулната кола. Въпреки това, дори с пробита гума, нарушителят се опитва да избяга, блъска полицейския автомобил и едва не удря пътния полицай.

Стрелбата трябвало да бъде възможно най-точна, за да не навреди на извършителя, както и на хората, които може да се намират в затъмнения автомобил. Анжела Глушко прострелва гумите на колата на нарушителя. А след това и собственоръчно го задържа.

"Проведено е служебно разследване. То потвърди законността на действията на нашата служителка", заявяват от полицейското управление. Бягащият шофьор се е оказал 16-годишен тийнейджър.

Анжела е на 24 години и вече е майстор на спорта по джудо и самбо. Тя е добър стрелец и обича да лови риба.

А фразата "Анжела, стреляй!" от полицейското преследване вероятно сега ще стане всеизвестна в Русия.