Нидерландската полиция арестува четирима души, заподозрени за участие в опит за извеждане на мъж от затвор със строг режим. При опита за бягство е бил подпален и микробус.

Заподозрените са арестувани след опит да влязат в затвора в Цутфен, на около 112 км западно от Амстердам, се казва в съобщение на полицията, цитирано от медиите. 

Сигналът е получен около 10:50 ч сутринта местно време, като се съобщавало, че на паркинга на затвора се е запалил микробус. Снимки от местопроизшествието показаха частично изгорелия бял микробус, паркиран пред портата на затвора. Изглежда, че е бил направен опит за организирано бягство от затвора. Няколко души се опитали да влязат, но опитът е бил предотвратен, обяви полицията.

Четирима заподозрени са арестувани след масирано издирване с участието на нидерландската гранична полиция и германската полиция, подкрепена от хеликоптер. Трима мъже са арестувани в град Уел, на юг от Цутфен, след преследване на автомобила на заподозрените. Полицията е произвела предупредителни изстрели. Четвърти мъж е арестуван в близкия град Зевенаар.