Англичаните са пострадали от проливни дъждове и наводнения, след като остатъци от бившия ураган, известен като бурята Лоренцо са удари Великобритания с ветрове над 100 км / ч. 

В Агенцията по околна среда са получени 28 сигнала за наводнения и осем предупреждения за наводнения в цялата страна, тъй като дъждът от половин месец ще падне върху вече мократа земя до края на седмицата.
 

Говорител заяви: „Локално наводнение от реки и повърхностни води е възможно, но не се очаква в части на Англия и Уелс в неделя и понеделник. Земята, пътищата и някои имоти могат да наводнят и на места вероятно ще има смущения при пътуване." По-голямата част от предупрежденията са в Мидланд и на север от Англия.

Лошото време обаче не попречи на някои жени да се насладят на нощна разходка. Снимки показват как смели дами са излезли в дъждовните и ветровити условия в Лийдс, както и наводнено футболно игрище в Северен Йоркшир.
 

„В части от южната и югозападната част на Англия ще има пориви на вятъра от 80 до 30 км / ч, а по крайбрежието те могат да стигнат до 100 до 110 км/ ч. И това може да доведе до някои смущения при пътуване.", заяви метеорологът Алекс Диакин от Мет Офис.


Кралска национална спасителна служба предупреждава хората да не се излагат на опасност, като доближават кейове и скали в опит за селфи с огромните вълни за фон.Човек може да умре, ако бъде завлечен от вълните в морето пометени в морето в опит за най-добрия кадър на „Това съм аз и Лоренцо“.
 

„Имаме щастието, че вече нямаме големите приливи и отливи, които донесоха със себе си всички проблеми с наводненията миналата седмица, но все пак ще има големи вълни, свързани със силния вятър.“, поясняват от службата.
 

 


Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!