Федералното бюро за разследване съобщи в четвъртък, че въоръжено лице се е опитало да проникне в сграда на ФБР в Синсинати, Охайо, но е избягало, след като не е успяло, което е довело до блокиране на района, предаде Ройтерс.

Органите на реда са "разменили изстрели" със заподозрян мъж, добави управлението за извънредни ситуации на окръг Клинтън.

"В полевият офис на ФБР в Синсинати имаше въоръжен субект, който се е опитал да наруши съоръжението за проверка на посетителите.

При активирането на алармата и реакцията на въоръжени специални агенти на ФБР, субектът е избягал на север по междущатска магистрала 71. ФБР, щатската магистрална полиция в Охайо и местните партньори от правоприлагащите органи са на място близо до Уилмингтън, Охайо, опитвайки се да разрешат този критичен инцидент“, се отбелязва в изявлението на ФБР.

NBC News съобщи, че заподозреният, който е бил въоръжен с полуавтоматична пушка тип AR-15, е стрелял в сградата на ФБР с пневматичен пистолет за пирони. Властите затвориха две магистрали и наложиха блокиране на района.

Заподозреният е избягал с бяла кола, докато е стрелял, съобщиха властите.

Подробностите и мотивът не са ясни.

ФБР е обект на онлайн заплахи, откакто агентите му претърсиха имението на бившия президент Доналд Тръмп във Флорида тази седмица, за да проверят дали той е изнесъл класифицирани президентски документи от Белия дом, докато напускаше поста си.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук