Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разпрати до привържениците си имейл с призив за набиране на средства. Той направи това тази сутрин, след като обяви, че от ФБР вчера са претърсили резиденцията му Мар а Лаго във Флорида, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Федералните влязоха в луксозния имот в Палм Бийч, за да претърсят десетки кашони с поверителни документи, които Тръмп е запазил след като е напуснал Белия дом, според източник, близък до разследването.

На следващата сутрин милиардерът разпрати имейли, в които иска пари.

"В тези времена имам нужда всеки американски патриот с червена кръв (червеното е цветът на Републиканската партия) да се притече на помощ", се казва в имейла. "Моля Ви дарете незабавно, за да застанете публично зад мен в този безкраен лов на вещици."

ФБР нахлу и окупира имението на Доналд Тръмп, агенти ровят навсякъде ВИДЕО

Бившият президент все още е доста влиятелен в Републиканската партия. Подкрепата му значително увеличава шансовете на кандидатите ѝ за избираеми длъжности, зад които той избере да застане публично.

Тръмп вече намекна за възможност да се кандидатира отново за президент.

"Това са тъмни времена за нашата страна. Прекрасният ми дом Мар а Лаго в Палм Бийч, Флорида, беше претърсен и окупиран от голяма група агенти на ФБР", се казва в имейла му за набиране на средства.

По-натам Тръмп посочва, че подобно нещо не се е случвало с нито един американски президент преди него, и добавя, че това е посегателство не само срещу неговия дом, но и срещу дома на всички американски патриоти, в името на които се бори, откакто е влязъл в политиката.

"Изправих се срещу корупцията на радикалната левица. Върнах властта на хората и свърших неща за нашата страна, които не сме виждали преди. Елитът мразеше това", пише той.

Тръмп допълва, че сега елитът вижда как подкрепяните от него кандидати печелят големи победи и как бившият президент доминира в социологическите проучвания и затова отново се опитва да спре него и Републиканската партия.

"Беззаконието, политическото преследване и ловът на вещици трябва да бъдат изобличени и спрени", посочва бившият президент.