Екстрасенси в Кентъки са установили местонахождението на изчезнало 17-годишно момиче. Точно на това място я открила полицията.

Хейли Мери Мартин изчезнала преди седмица. По-точно би било да се каже, че просто е избягала от дома след кавга с баща си. След като тийнейджърката не се прибирала три дни и не било възможно да я открият при приятели и роднини, родителите на момичето се обърнали към полицията. 

Правоприлагащите органи направили всичко възможно, но така и не намерили нито една улика - нишка, която да може да бъде запомнена за разследване на случая. Жителите на квартала вече започнали да говорят, че момичето е било изнасилено и убито, така че шериф Крис Куайър се съгласил на помощта на екстрасенси, които доброволно се заели да намерят изчезналата Хейли с помощта на паранормалните си способности.

Екстрасенсите се събрали в дома на родителите на изчезналото момиче и демонстрирали способностите си пред шерифа и полицията. Заключението им било следното: Хейли е жива, тя е в съседния окръг Скотс, крие се в къщата на случайни познати, които от доброта  приютили тийнейджърката, не знаейки сама истинската история на нейното „пътешествие“. Полицията вече върви по следите й и са на път да открият бегълцата.

Точно това се случило. И въпреки че, както по-късно ще каже шериф Крис Куайр, екстрасенсите в този случай не можели (или по-скоро нямали време) да помогнат на полицията, той се уверил, че на тях може да се разчита в полицейските разследвания. Крис чул и прочел, че хора с паранормални способности помагат на полицията и властите, но не вярвал наистина. Сега съмненията му изчезнали, а скептицизмът му значително намалял.

Превод: БЛИЦ