Британската кралица Елизабет II се върна на работа след няколко дни отсъствие поради заболяване. Това съобщава Ройтерс.

Във вторник, 26 октомври, Елизабет II проведе две виртуални аудиенции и прие новите посланици на Южна Корея и Швейцария в Обединеното кралство. Дипломатите в Бъкингамския дворец комуникираха с кралицата, която остана в замъка Уиндзор чрез видеовръзка.

В началото на октомври Елизабет II се появи публично с бастун. Няколко дни по-късно стана известно, че лекарите са й забранили да пие алкохол.

На 20 октомври кралицата неочаквано отмени посещението си в Северна Ирландия и отиде в болница за преглед. За първи път от много години тя прекара нощта под лекарско наблюдение и отиде в Уиндзор чак на следващия ден.

В неделя, 24 октомври, кралицата, по съвет на лекарите, пропусна неделните служби в параклиса близо до замъка Уиндзор.

На 1 ноември кралицата планира да пътува до Глазгоу, за да присъства на Конференцията на ООН за изменението на климата (COP26). Това пътуване все още не е отменено. Очаква се оттук нататък Елизабет II да праща на пътувания други членове на кралското семейство, които могат да я заместят в случай на нови здравословни проблеми.

На 21 април Елизабет II отпразнува 95-ия си рожден ден. Тя се смята за най-дълго управляващия монарх в британската история.

Превод: БЛИЦ