По съвет на лекарите британската кралица Елизабет II пропусна неделната служба в параклиса край замъка Уиндзор, пише Independent.

Това се случва за първи път след връщането й от резиденцията в Балморал, където прекара цялото лято.

Кралският биограф Анджела Левин отбелязва, че отсъствието на Нейно Величество има голямо значение. „Тя е много набожна и е в църквата всяка неделя. За нея това е много важно”, обяснява тя.

Както БЛИЦ съобщи, в началото на месеца Елизабет II се появи на публично събитие с бастун. Няколко дни по-късно стана ясно, че лекарите са й забранили да употребява алкохол. На 20 октомври пък неочаквано отмени визитата си в Северна Ирландия и влезе в болница за изследвания. Кралицата остана в лечебното заведение цяла нощ и се прибра в резиденцията на следващия ден.

Разкриха причината за неочакваната хоспитализация на Елизабет II  

Още тогава The Sun отбеляза, че за последен път Елизабет II е нощувала в болница през 2013 г., когато е била лекувана от гастроентерит. През последните 40 години тя е била в лечебно заведение само пет пъти, добавя изданието.

По данни на The Telegraph, отсега нататък по време на пътуванията си Елизабет II ще бъде съпровождана от други членове на кралското семейство. Това ще позволи да я сменят в случай, че възникне някакъв здравословен проблем.