Разведена емигрантка от Иран успя да излъже най-известните аукционни къщи в Европа , че е супербогата наследница и задигна общо 2,5 млн. евро, съобщава в. "Таймс". Най-големият й единичен удар бил диамантен пръстен за 88 000 евро. Шахра се е признала за виновна по 38 обвинения за измама. Чакат я дълги години зад решетките.
Шахра Марш /52/ избягала със семейството си от Иран през 1978 г. , завършила право в Париж и се омъжила за богат британски строителен предприемач . През 2001 г. обаче той я зарязал и тя останала с месечен доход от 109 евро от инвалидна пенсия.
Шахра отказала да се примири със съдбата си и впрегнала измамния си ум , за да печели. Станала редовна участничка на търговете в лондонските "Сотбис" и "Кристис", както и в големи парижки и женевски аукционни къщи. На разпродажбите се появявала стилно облечена с дрехи за десетки хиляди евро, останали от брака й. Представяла се с благородническо име Шахра Кристина Силвия Марш де савини. Плащала с чекове без покритие, като с чар и лъжливи обяснения убеждавала дилърите да й пращат "покупките", преди да са осребрили банковите хартийки. Шарлатанката се сдобила с десетки ценни бижута, антични мебели и произведения на изкуството. /БЛИЦ