Европейският съюз (ЕС) приема промяна на границите между Сърбия и Косово. Еврокомисарят Йоханес Хан подчерта, че териториалният обмен може да бъде част от споразумение за нормализиране на отношенията между двете страни. Това съобщава МИА.

„Франкфуртер Рундшау“: Документ от 17 точки променя границите на Балканите! 

Говорейки за "Вашингтон пост", Хан каза, че правно обвързващо споразумение между двете страни ще обхване теми, по-широки от граничните въпроси, и че "един от ключовите елементи на бъдещия договор трябва да бъде зачитането на правата на малцинствата".

Голяма опасност цъка на Балканите! А се промени някоя граница, а... 

„На този етап никой не може да предвиди какъв може е крайният резултат. Възможен обмен на територии във всеки случай, може да бъде, ако искате - последната част от пъзела. Единственото предварително условие е двустранното споразумение да допринесе за мира и стабилността в региона", подчерта Хан.

Ген. Киров предрече милиони човешки трагедии, ако границите на Балканите се променят! 

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви в изявление до сръбския "Блиц", че Сърбия очаква Прищина да направи първата стъпка.

Косовският премиер заговори за война и отсече: Няма да има мир на Балканите! 

„Първо ги оставете да уредят наложените мита, след това вижте какво още ще се случи. Нека изчакаме да видим какво ще се случи в Берлин на 29 април”, казва Дачич. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!