Терористът, нападнал войник в Лувъра в Париж, няма криминално минало. Това стана ясно след проверка на отпечатъците на мъжа, който беше ранен докато опитал да извърши нападение и крещял „Аллах Акбар”, съобщава RT.
От полицията обаче обявиха, че те не фигурират в регистрите им.
 

„Изправени сме пред груба агресия, която възникна тази сутрин в Лувъра, чийто характер доведе до антитерористични действия и прокуратурата започна разследване за опит за убийство на военен. Като президент на Републиката поздравявам смелостта и действията от страна на армията, за да неутрализира нападателя. Надявам се раненият военен да се възстанови”, обяви президентът Франсоа Оланд.
 
В медиите се появиха снимки от инцидента, направени с мобилни телефони. На тях се вижда как военните са повалили терориста. 
 


По време на инцидента в залите на самият Лувър е имало 250 души, които са събрани в едно от крилата и по-късно евакуирани на групи.
 
Метростанцията беше отворена, пуснаха и коли в района. Около Лувъра обаче са разгърнати сериозен брой полицейски части.
 
Смята се, че нападателят е действал сам. На мястото, където се разигра екшънът, са били открити два меча мачете. Пет изстрела са изстреляни по нападателя. Ранен е в краката и коремната област. Състоянието му е тежко. Втори човек е арестуван на мястото на инцидента заради „подозрително поведение”.
 
Нападнатият войник е с леко нараняване на главата. Друг униформен е ранен в корема, според някои информации доста сериозно. 
 
  

По-късно полицията щурмува сграда в централната част на Париж. Акцията е част от разследването на осуетената по-рано днес атака. Следователите са влезли в сграда в близост до булеварда „Шанз-Елизе“, съобщава АФП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!