Причината за смъртта на еддин от синовете на бившия полски президент Лех Валенса е злоупотреба с алкохол, пише в. “Газета виборча”. 43-годишният Пшемислав Валенса беше открит мъртъв в апартамента си в неделя в Гданск от сина му Бартек

Медиците не открили по тялото му следи от насилие и изключват смъртта да е насилствена. Полицията и прокуратурата работят на място, като разпитват и близки членове на семейството на починалия. Аутопсията бе извършена по-рано днес. 

Според източник на в. “Газета виборча” смъртта му се дължи на “нездравословен начин на живот”.

Причината ще бъде известна едва след края на разследването, но вече се появяват хипотези.

Полските медии пишат, че предварителната причина за смъртта му вече е известна - злоупотреба с алкохол. Всички индикации сочат, че Пшемислав страдал от диабет. Не само че не се е лекувал, но и не избягвал алкохола. Изтощеното от този начин на живот тяло вероятно не издържало. 

Според други медии той вземал лекарства и прекалил с тях. 

Информацията за смъртта на Пшемислав беше потвърдена от брат му Ярослав. “След като си отиде Пшемислав, нашият син, брат и баща, изпитваме огромна болка. В този труден момент молим да уважите нашето лично пространство - от семейството”, написа във фейсбук евродепутатът.