Изключително огромен е интереса около партито, което предполагаемият нов президент на САЩ Барак Обама е подготвил в родния си град Чикаго след като спечели изборите за държавен глава на най-влиятелната страна в света.
Вече 65 000 привърженици се сдобиха с разпространяваните безплатни билети за най-големия празник, който Чикаго някога е виждал. Обама иска да пренапише историята на САЩ с реч след победата си, която може да дойде след близо 2-годишна предизборна борба.

Търсенето на билети в интернет за това голямо парти на чернокожия кандидат президент на Демократите е огромно. Притежателят на една от ценните хартийки Сам Купър е готов на размяна, като споделя: “Имам син на тийнейджърска възраст, който в най-скоро време ще се нуждае от кола. Ако някой предлага автомобил, който все още е в движение, то това няма да е лоша сделка”. В същото време към Купър има отправени и някои доста интересни предложения.

Някои от кандидатите да се сдобият с билет за партито на Обама дори предлагат секс услуги. Други привърженици на чернокожия демократ предлагат масажи, помощ по математика.

За да се предотврати черния пазар на билетите е отпечатано името на притежателя им. Всеки притежател на билет може да доведе на партито в “Грант Парк” и нежната си половинка. Един от притежателите дори търси в интернет хора, които да вземе със себе си, но иска за това по 1000 долара (785 евро). На по-ниските предложения той твърдо отказва. “Семейството ми пести, за да пратим трите си деца в колеж”, споделя той.

Чикаго е в очакване на най-голямото парти в историята си, а органите ба реда в града са в повишена готовност, като са взели всичко необходими мерки за безопасността на всички. “Не искаме никакви глупости”, заявява шефът на полицията в града, с най-голяма българска общност. /БЛИЦ