45-годишният Найджъл Уилкинсън бе признат за виновен за девет престъпления срещу девет мъже. Неговите провинения са от 2016 г. Уилкинсън е обвинен, че в периода от 2014-2016 г. той е дрогирал, изнасилил и обрал жертвите си, пише „Дейли мейл“.

За да бъде признат за виновен, обвинението е показало разговори на фотографа с други мъже в Skype. От един от разговорите става ясно, че той се е възбуждал от това да изнасили хетеросексуален мъж. А на въпрос успял ли е да дрогира и изнасили жертвите си, той е отговорил „Да, много пъти“.
Уилкинсън твърди в чата, че всичките му мъжки жертви са "определено" девствени в това отношение и добавя: "Обичам момчета, които са достатъчно глупави, за да легнат до мен".

Водещ следовател д-р Лариса Хънт разкрива истинската степен на неговите престъпления, които са причинили тежки и трайни щети на жертвите му.
"Той използва псевдонима си Wilko Photography, за да привлича мъже, които се интересуват от фитнес и манекенство", обясни тя.
"Той се свързвал с хората чрез социалните медии, за да организира фотосесия в Бристол, като им предложил да поеме таксата и разходите, за да ги окуражи да останат в къщата му.

Полицията първо започна да разследва Уилкинсън заради изнасилването на 19-годишен мъж от Кент и отишла в дома му през април 2016 г., за да го арестува. Там обаче намерили втора жертва, заспала на дивана.

Следи от успокоителни са открити в пробите от урина на двете жертви, а други доказателства за ДНК свързват Уилкинсън със сексуални престъпления, извършени върху тях.

Веднъж, след като жертвите му влезли в домашното му студио, той им предлагал напитки със седативи, преди да ги изнасили и да им направи компрометиращи снимки.
"Това е разследване с жертви, идващи от Лондон, Лийдс, Кардиф, Нюпорт, Нортхемптън, Уилтшир, Кент и Глостър", каза д-р Хънт.
Една от жертвите му сега живее в Нова Зеландия и дала показания пред съда чрез видеовръзка.
 "Нашият приоритет е да търсим справедливост за всички негови жертви, но неизбежната истина е, че някои от тях никога няма да разберат дали са били изнасилени или сексуално нападнати от Найджъл Уилкинсън. Бих искала да благодаря на всеки от тях заради смелостта и готовността им да подкрепят разследването, въпреки емоционалното и психологическото им въздействие върху живота им", завърши д-р Хънт.

Превод и редакция: БЛИЦ