Цяла Америка е буквално разтърсена след драматичните избори в страната. Въпреки че Хилари Клинтън беше спрягана за фаворитка, тя загуби драматично изборите. Претендентът и кандидат на Републиканците Доналд Тръмп триумфира и категорично спечели надпреварата.
Противоречиви бяха реакциите в обществото от този развой на събитията. Привържениците на Хилари Клинтън рухнаха. Обидите и вулгарния език по адрес на опонента й изобилстваха. След това превес взеха сълзите. Всички бяха буквално като попарени пред новината, че тяхата фаворитка капитулира и изборът на цяла Америка е в полза на бизнесмена.
 

В другия лагер пък емоциите бяха в другата крайност. Хората ликуваха, скачаха, викаха от радост. Всички наистина празнуваха, празнуваха промяната, която вярват, че ще им донесе Тръмп и доброто бъдеще което ги очаква.
 

Хилари не пожела да даде реч след загубата си. Тръгнаха слухове, че дори иска да оспори резултата от изборите. По-късно те обаче бяха развенчани от едно телефонно обаждане - нейното към Тръмп. Тя му е честитила победата, а той пък от своя страна я е поздравил, че е била такъв достоен опонент. Минути по-късно той излезе пред стотици свои привърженици и изнесе първата си реч, след като официално се разбра, че той ще бъде новият президент на САЩ. 
 

Споделящите идеите му не спират да празнуват. "Идва нова ера. Той ще направи Америка отново велика!" Крещяха те, изпълнени с много надежди.

Ето кадри от реакциите в щаба на Хилари:
 
 
 
 
 

Ето и тези при победителя Доналд Тръмп: 
 
 
 
 
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ОСПОРВАНИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ