Благодаря ви. Съжалявам, че се наложи да почакате, задачата е сложна. Това бяха първите думи на Доналд Тръмп, след като официално стана ясно, че той е новият президент на САЩ.
Тoку-що получих телефонно обаждане от държавния секретар Клинтън, тя ме поздрави. Поздрави ни за победата, а аз я поздравих за тежката битка в кампанията. Тя наистина много се бори. Хилари отдавна работи и дължим благодарност за това, че служи на страната ни и го казвам съвършено искрено. Сега е време Америка да заличи раните от разделенията. Време е да се обединим, като един народ. Време е!" отсече Тръмп.

"Обещавам, че ще бъда президент на всички американци и за мен това е важно", заяви той. 

"Като обединим усилия, ще започнем основната задача - да изпълним американската мечта. Целия си живот съм прекарал в бизнеса, като съм използвал потенциала на хора и проекти от цял свят. Сега искам да направя същото и с родината си. Потенциалът ни е огромен и ще бъде прекрасно. Всеки ще има възможност да се реализира. Всички, които се чувстват забравени, вече няма да бъдат такива. Ще преобразим градовете, шосетата, училищата, болниците. Всичко това ще бъде неповторимо! Милиони ще работят в изграждането на всички тези съоръжения. Ще се погрижим и за нашите прекрасни ветерани, които са безкрайно лоялни. Времето, което прекарах с тях, за мен беше истинска чест. Ще започнем да работим по проект за растеж и икономическо разрастване. Това ще е в полза на всички. Ще бъдем с най-силна икономика в целия свят. Едновременно с това, ще работим с всички други народи. Никоя мечта не е прекалено голяма, никое предизвикателство не е прекалено тежко, нищо не е недостижимо. Америка няма да се примири с нищо по-малко от най-доброто”, заяви Тръмп. 

"Ще се отнасяме справедливо към всички народи, няма да търсим конфликти”, призна още той.

"Той благодари на родителите си. „Много научих от тях, те бяха прекрасни. Искам да благодаря на сестрите си Мариана и Елизабет. Те са много щастливи. Брат ми Робърт – най-големият ми приятел. Всички те трябваше да са тук на сцената, но няма значение. На брат ми, който почина... бе фантастичен човек. Имах прекрасни братя и сестри и прекрасни родители. Благодаря на Иванка и Дерек, на Тифани, на Гарън. Обичам ви, благодаря ви, особено за всичко, което трябваше да преживеете през последните няколко часа. Политиката е трудно и тежко нещо. Благодаря на семейството си, фантастични сте”, заяви той.

Изборната драма бе огромна, а прогнозите предвещаваха победа за опонентката му. Все пак бизнесменът се пребори убедително и вече е новият първи в САЩ.

На живо ТУК

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ОСПОРВАНИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ