Най-удивителното в тази история е, че нещо подобно би могло да се случи с всеки един от нас, а ние дори не бихме се досетили какво се е случило. През последните 10 години Франсис също не подозирал нищо. Наскоро той сподели странната си история на сайта Singular Fortean Society.

Миналата година американецът паднал и получил леко сътресение на мозъка. Благодарение на леката травма, която получил на главата, Франсис изведнъж си спомнил, че през 2008 г. бил отвлечен от извънземни, които му направили някакви експерименти на кораба си.

„В една лятна вечер аз и приятелката ми стояхме до дома ми и пушехме. Изведнъж в небето се появи нещо ярко и необяснимо. Аз побързах да се пошегувам, че това е НЛО, но съвсем скоро не ни беше до смях, защото странното нещо започна да се приближава.  И двамата изпитахме страх и побързахме да се приберем вкъщи. След като се поуспокоихме, си легнахме да спим. На сутринта се събудих с чувството, че съм сънувал нещо много страшно, но не можех да си спомня какво. Малко по-късно забравих за случилото се”, спомня си американецът.

„И ето че преди дни си ударих главата и изведнъж си спомних, че в онази нощ се събудих на борда на космически кораб, а около мен се суетяха дребни извънземни. Те правеха нещо с мен, а аз не можех да мръдна. Зад сивите човечета стояха високи извънземни, които ги командваха. Те си комуникираха чрез телепатия. Затова се обърнах към тях мислено и ги помолих да премахнат страха, който изпитвах. А след това ми стана напълно безразлично. Попитах ги какво правят с мен и получих много странен отговор: това е нужно за развитието на вашата раса. Останалото беше като в мъгла, защото по всяка вероятност бяха решили да ме приспят отново.
Спомняйки си това, веднага накарах лекарите да ме изследват по-обстойно. А те откриха в ушната ми мида някакъв имплант”, добавя Франсис.

Мъжът обещава в най-скоро време да покаже и въпросния имплант.

От Singular Fortean Society отбелязват, че на сайта им има десетки истории на хора, които твърдят, че са били отвлечени от извънземни.  Борят на онези, които страхуват да говорят за случилото се, също е огромен. Или са като Франсис, който бил забравил всичко.  И далеч не всеки от тях има "късмета" да си удари главата, за да си спомни случайно за неприятния инцидент.

Между другото, преди дни на среща със студенти в Бостънския университет зам.-директорът на НАСА Томас Зурбухен призна, че вярва в съществуването на извънземни и е убеден, че контактът с тях ще се случи още в неговия живот. Това накарало младежите да решат, че такъв контакт отдавна е осъществен и НАСА знае много повече за извънземните, отколкото казва.